19 decembrie

LIȘIȚĂ LA CUPTOR

             O rețetă mai puțin cunoscută, însă foarte apreciată de cei care au gustat această mâncare este lișița la cuptor . S-au luat în considerare 6 lișițe , având în vedere dimensiunile mici ale păsării .

Ingrediente :
6 lișițe
1 litru vin
1 pahar ulei
4-5 cepe

2 kg cartofi
1 căpățână usturoi
•sare și piper după gust




             Lișițele se jumulesc bine pentru a nu mai rămâne nici-o pană . După aceasta se pune ulei în tavă , se așează lișițele bine grijite, frecate cu piper, cu  pieptul în jos, se bagă în cuptor la foc mic .
             Cât timp lișițele se află la cuptor, se curăță cartofii, și tăiați în jumătăți . Cepele deasemenea tăiate peștișori , iar usturoiul curațat și pisat sub formă de pastă .
             Când s-au rumenit cât de cât păsările, se pune și ceapa în tavă, să sfârâie preț de câteva minute, apoi se toarnă vinul peste .
             După 1 oră de copt, în care lișițele au fost stropite destul de des, se pun și cartofii printre păsări, pentru ceva mai bine de jumătate de oră . La final se adaugă sare după gust, se presară usturoiul și se răsucesc păsările cu pieptul în sus pentru încă 10 minute . Răsucirea din final are ca rol coacerea în egală măsură  a cărnii și pentru a prinde o scoarță rumenită bine pe piept .
             Acest preparat se recomandă se recomandă a fi servit cald alături de un pahar de vin . Poftă bună !


Sursa informațiilor : Radu Anton Roman 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu